Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kapučínový dort

fotka Kapučínový dort
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 125 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kapučínový dort :

Na korpus:  | 280 g hladké mouky  | 170 g másla pokojové teploty  | 50 g krupicového cukru, nejlépe hnědého  | špetku strouhaného muškátového oříšku, špetku soli  | Na čokoládovou vrstvu:  | 200 ml smetany na šlehání  | 240 g hořké čokolády, nasekané  | 50 ml Baileys  | Na tvarohovou náplň:  | 800 g plnotučného tvarohu  | 100 g moučkového cukru  | 2 sáčky vanilkového cukru  | 40 g )kukuřičného škrobu (Maizenaú  | 2 lžíce tmavého rumu  | 15 g instantního espressa (asi 3 lžíce)  | 1 lžičku melasy, 3 velká vejce pokojové teploty  | Na polevu:  | 280 g husté (patnáctiprocentní) zakysané smetany  | 40 g cukru krystalu nebo krupice

Postup přípravy receptu Kapučínový dort :

1. Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka.

2. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad. Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se neobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící.

3. Na korpus nalijte vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 minut do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.

4. Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu.

5. Vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 minut nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 minut.

6. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte do chladničky.


Fotky receptu Kapučínový dort :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kapučínový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !