Vložil: | Kata |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: |
![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapučínový dort :
Na korpus:
| 280 g hladké mouky
| 170 g másla pokojové teploty
| 50 g krupicového cukru, nejlépe hnědého
| špetku strouhaného muškátového oříšku, špetku soli
| Na čokoládovou vrstvu:
| 200 ml smetany na šlehání
| 240 g hořké čokolády, nasekané
| 50 ml Baileys
| Na tvarohovou náplň:
| 800 g plnotučného tvarohu
| 100 g moučkového cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 40 g )kukuřičného škrobu (Maizenaú
| 2 lžíce tmavého rumu
| 15 g instantního espressa (asi 3 lžíce)
| 1 lžičku melasy, 3 velká vejce pokojové teploty
| Na polevu:
| 280 g husté (patnáctiprocentní) zakysané smetany
| 40 g cukru krystalu nebo krupice
Postup přípravy receptu Kapučínový dort :
1. Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka.
2. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad. Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se neobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící.
3. Na korpus nalijte vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 minut do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.
4. Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu.
5. Vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 minut nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 minut.
6. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte do chladničky.
Fotky receptu Kapučínový dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!