Postup přípravy receptu Kapusta s vepřovým masem:
Vepřovou krkovičku omyjeme a na mírném ohni vaříme asi 60 minut v 1,5 l vody spolu s celým zeleným pepřem, cibulí v celku, očištěnou drobně nakrájenou polévkovou zeleninou, masoxem, kari a šafránem. Potom očistíme kapustu, omyjeme jí pod tekoucí vodou, necháme okapat, nakrájíme na tenké nudličky, přidáme do polévky a vaříme dalších 30 minut. Vepřové maso vyjmeme z hrnce, šetrně vykostíme, pokrájíme nejprve na plátky, potom na nudličky a vrátíme je opět do hrnce. Žampiony očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme do hrnce a vše ještě 5 minut povaříme. Pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně ještě špetkou kari, podle chuti přisolíme a podáváme.