Vložil: | jit |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapustnica z kyselého zelí:
500 g kyselého zelí
| 2 litry vývaru
| 5 kuliček nového koření
| 1 bobkový list
| 7 zrnek pepře
| hrst sušených hub
| sůl
| 1 středně velká cibule
| 1 stroužek česneku, rozetřený
| 20 dkg vařeného uzeného masa
| Jíška:
| 5 lžíc oleje
| 5 lžíc polohrubé mouky
Postup přípravy receptu Kapustnica z kyselého zelí:
Do nádoby dáme vývar, překrájené kyselé zelí, sušené houby, všechno koření, oloupanou, rozčtvrcenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Přiklopíme poklicí a zahříváme asi 5 minut na středním stupni tepelného zdroje. Potom přepneme na minimum. Vaříme zhruba 20 minut. Potom polévku zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z oleje a hladké mouky. Zakvedláme, do polévky přidáme na kostky nakrájené uzené maso, přiklopíme poklicí a vypneme zdroj tepla. Polévku necháme v nahřáté nádobě ještě několik minut povařit.
Fotky receptu Kapustnica z kyselého zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!