Postup přípravy receptu Kapustové závitky s mletým masem a tvarohem:
Z kapusty oddělíme 8 velkých listů. Opereme je a ve vařící osolené vodě přibližně 2 minuty spaříme. Ponoříme je do studené vody a potom necháme dobře okapat. Oloupanou cibuli usekáme nadrobno. Uhněteme dohromady mleté maso, cibuli, tvaroh, rajčatový protlak, trochu soli, pepř a sladkou papriku. Rozložíme kapustové listy a jejich žebra naplocho seřízneme. Položíme vždy dva listy přes sebe a na každou dvojici dáme čtvrtinu mleté směsi. Listy po stranách přehrneme, potom svineme a sešpejlujeme. Brambory oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě zhruba 20 minut vaříme. Rozpustíme 1 polévkovou lžíci tuku a závitky na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme 1/4 litru vody a pod poklicí 10 až 15 minut dusíme. Zbylou kapustu rozčtvrtíme a vyřízneme košťál. Kapustu nakrájíme na proužky, které propereme a necháme okapat. Na 1 polévkové lžíci horkého tuku je osmahneme a podlijeme čirým vývarem. Kapustu potom osolíme, opepříme a udržujeme stále teplou. Zahřejeme zbytek tuku, zpěníme na něm polohrubou mouku a rozředíme ji mlékem i kapustovým vývarem. Přivedeme k varu a při mírné teplotě přibližně 3 minuty povaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátem. Závitky podáváme se zeleninou, polité trochou omáčky - zbytek dáme do misky.