Použité suroviny receptu Karamelové krůtí maso s bramborami a rajčaty:
500 g krůtího masa
| 1 vrchovatá lžíce hnědého cukru
| 2 lžíce másla
| 1 lžička provensálského koření
| 500 g brambor
| 3 jarní cibulky
| 1 střední sklenice rajčatového pyré (asi 500 ml)
| špetka mleté skořice
| bylinková sůl
| máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Karamelové krůtí maso s bramborami a rajčaty:
Na pánev vsypeme hnědý cukr a na mírnějším plameni ho necháme rozpustit, zkaramelizovat. Přidáme máslo a na kousky nakrájené krůtí maso. Plamen zvýšíme na maximum a za velmi častého míchání maso smažíme asi 5 minut. Ničím nepodléváme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Zapékací misku vymažeme kouskem másla a naskládáme do ní poloviční množství brambor. Ty posypeme bylinkovou solí a na kolečka nakrájenými jarními cibulkami. Na to rozložíme pěkně osmahnuté maso a nahoru přijde opět vrstva brambor. Brambory zase posypeme bylinkovou solí a celé to zalijeme rajčatovým pyré ochuceným špetkou skořice. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut.
Fotky receptu Karamelové krůtí maso s bramborami a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!