600g vepřové panenské pečeně
| sůl
| pepř
| 1-2 lžíce tuku
| 1 lžíce pískového cukru
| 1-2 lžíce sójové omáčky
| 1 kostka taveného sýra
| 1 lžička majoránky
| voda na podlití dle potřeby
Postup přípravy receptu Karamelové medailonky:
Maso nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, opět vytvarujeme do původního tvaru, osolíme a opepříme. Do rozehřátého tuku vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když začne cukr karamelizovat, vložíme do něj medailonky a po každé straně je opékáme asi 3 minuty. Poté je přelijeme sójovou omáčkou, mírně podlijeme vodou a přivedeme k varu. Medailonky vyjmeme na vyhřáté talíře. Do vypečené šťávy vložíme na menší kousky nakrájený sýr a necháme jej rozpustit. Nakonec vmícháme majoránku a krátce prohřejeme. Medailonky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou.
Fotky receptu Karamelové medailonky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!