4 ks vejce
| 250 ml voda
| 70 g máslo
| 160 g mouka pšeničná hladká
| špetka sůl
| trochu tuk
| 1 ks karamelová poleva
| 1 ks karamelový krém
Postup přípravy receptu Karamelové větrníčky:
Vodu, tuk a sůl přivedeme k varu. Tenkým praménkem vsypeme mouku (za stálého míchání) a vaříme - odpalujeme, na mírném plaménku, až se těsto nelepí na dno a na stěny nádoby (minimálně 4 minuty).
Za občasného míchání necháme těsto trochu vychladnout, pak postupně vmícháme vejce. Vymícháme hladké těsto, ze kterého stříkáme na vymazaný plech větrníčky (sáčkem s vroubkovanou trubičkou).
Větrníčky ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě (250 °C).
Nakonec rozkrojíme vlažné větrníčky podélně na poloviny. Po vychladnutí horní poloviny polijeme polevou a spodní poloviny naplníme karamelovým krémeme a šlehačkou (vyšleháná 1/4 l šlehačky a 1 ztužovač šlehačky). Větrníčky opět spojíme.
Z jedné várky máme asi 20 větrníčků.
Fotky receptu Karamelové větrníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!