Postup přípravy receptu Karamelovo-tvarohový koláč:
Krystalový cukr upálíme na karamel, zalijeme vodou a za stálého míchámí rozvaříme. Když je hladký, za stálého míchání ho necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem a pomalu zamícháme vychlazený karamel.
Přidáme mouku s kypřícím práškem, citrónovou kůru a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme na 180 stupňů asi 15-20 minut. Upečený a vychlazený koláč rozřežeme nití horizontálně na 2 tenčí pláty.
Tvaroh vymícháme s moučkovým cukrem, vanilkou, máslem, citrónovou šťávou a rozinky. Natřeme na plát, přikryjeme druhým plátem a vrch polijeme čokoládou.
Fotky receptu Karamelovo-tvarohový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!