Postup přípravy receptu Karamelový dort sypaný čoko hoblinkami:
Žloutky s cukrem třeme zhruba 10 minut, přidáme mouku, kypřící prášek a kávu. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 170°C 30 až 40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Uvařené Salko vyklopíme do misky, pomalu šleháme a postupně přidáváme tvarohy. Krém dáme chladit.
Čokoládu s máslem dáme do hrnce a nad párou necháme rozpustit (měla by vzniknout táhnoucí se hustá čokoláda). Odstavíme z plotny a nalijeme do misky vyložené alobalem a dáme na 20 minut do mrazáku.
Vychladlý korpus rozkrojíme napůl, namažeme krémem a přiklopíme, zbytkem krému pomažeme vrch.
Ledovou čokoládu nastrouháme (musíme strouhat rychle, protože se čokoláda rychle rozpouští) na struhadle a hoblinkami posypeme dort.