Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Karbanátky dušené v rajské omáčce:
1/2 kg mletého vepřového plecka nebo krkovičky (libový bůček)
| 1/2 kg mletého hovězího
| sůl, pepř
| muškátový květ (oříšek)
| 1 vejce
| trochu vody nebo mléka (asi 1 dcl)
| 3 lžíce strouhanky
| 3 lžíce hladké mouky
| 2 konzervy sterilovaných loupaných rajčat
| cibule, cukr, ocet
Postup přípravy receptu Karbanátky dušené v rajské omáčce:
Obě mletá masa smícháme, osolíme, opepříme a okořeníme mletým muškátovým květem (oříškem), přidáme 1 celé vejce, vodu nebo mléko a dobře vymícháme, až se tekutina vsákne. Zahustíme strouhankou a moukou podle potřeby. Pak tvoříme karbanátky, které na oleji z obou stran opečeme a vyndáme je. Ve zbylém oleji osmažíme drobně krájenou cibuli dozlatova, pak přidáme překrájená sterilovaná rajčata a dusíme, přidáme karbanátky a dusíme asi 20 min, až jsou karbanátky úplně hotové. Pak je opět vyndáme a omáčku dochutíme cukrem, octem a solí, karbanátky vložíme zpět jen prohřát.
Příloha: těstoviny
Fotky receptu Karbanátky dušené v rajské omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!