500 g mletého vepřového masa
| 2 lžíce strouhanky
| 1 vejce
| 1 lžička plnotučné hořčice
| špetka soli a pepře
| 100 g sýra feta
| 4 lžíce oleje
| 1plechovka loupaných rajčat
| 1 červená a žlutá paprika
| 1 cuketa
| špetka saturejky
Postup přípravy receptu Karbanátky s fetou:
Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, hořčicí a ochutíme solí a pepřem. Fetu nakrájíme na kousky.
Ze směsi maso tvoříme placičky, do kterých zabalíme vždy kousek sýra. Takto připravené karbanátky opékáme na oleji z obou stran pěkně dozlatova.
Hotové karbanátky uchováme v teple. Na vysmahnutém oleji orestujeme papriky pokrájené na malé kousky a cuketu, kterou jsme si nakrájeli na tenké plátky. Přidáme loupaná rajčata a vše dusíme 15 minut. Dochutíme kořením, solí a pepřem. Na zeleninovou omáčku položíme karbanátky a podáváme s rýží.
Fotky receptu Karbanátky s fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!