Postup přípravy receptu Karbanátky se zeleninou:
V míse důkladně promícháme mleté maso se 2 lžícemi studené vody. Přidáme nastrouhanou cibuli, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku. Housku roztrháme na kousky a namočíme v mléce. Po chvíli ji vymačkáme a rozdrobíme k masové hmotě. Znovu dobře propracujeme.
Navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a po obou stranách je částečně opečeme na oleji.
Zapékací mísu vymažeme máslem, dno přelijeme 1 lžící oleje a urovnáme do ní karbanátky. Nakrájíme papriky bez semínek, žampióny, pórek a rajčata. Zeleninou posypeme karbanátky, mírně osolíme, opepříme a navrch položíme 30 g másla rozkrájeného na kousky.
Pod poklicí pečeme v troubě při 200 st. C asi 20 minut. Poté odklopíme, přilijeme 3 lžíce vody a takto pečeme ještě asi 15 minut.