Použité suroviny receptu Karbanátky z buřtů a vepřového:
2 dl mléko
| dle chuti: mletý černýpepř a sůl
| 1 lžíce škrobová moučka
| 400 g mleté vepřové maso
| dle potřeby: olej
| 4 ks buřt
| 1 ks vejce
| 4 lžíce strouhanka
| příloha: bramborová kaše
| příloha: kyselé okurky
| trojobal:
| 2 vejce
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: hladká mouka
Postup přípravy receptu Karbanátky z buřtů a vepřového:
Do mléka vmícháme strouhanku a škrobovou moučku. Přidáme mleté maso, sůl, vejce, pepř a vše pořádně promícháme. Necháme uležet alespoň 2 hodiny v chladničce.
Zatím oloupeme buřty a nakrájíme je na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Pak je vmícháme do proleželé směsi a ze vzniklého těsta tvarujeme malé karbanátky.
Jednotlivé karbanátky obalíme v trojobalu a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Nejlepší přílohou k těmto karbanátkům je bramborová kaše a kyselá okurka.
Fotky receptu Karbanátky z buřtů a vepřového:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!