Vložil: | Keddie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Kardinálská polévka:
1 l velmi silného hovězího vývaru
| 700 g rajčat
| 0,5 ks citronu
| 1,5 dl bílého vína
| 1 lžíce cukru
| 1 lžička bramborové moučky
| 1 dl madeiry
| 1 dl smetany ke šlehání
| 1 ks bobkového listu
| trochu tymiánu
| 2 zrnka nového koření
| trochu bílého pepře
| trochu soli
Postup přípravy receptu Kardinálská polévka:
Omytá, na kousky nakrájená rajčata uvaříme doměkka v hovězím vývaru. Po chvilce přidáme koření, šťávu z půlky citronu, kousek tence seříznuté citrónové kůry, bílé víno a vaříme dále. Přidáme sůl, pepř, cukr. Polévku prolisujeme, zahustíme bramborovou moučkou rozmíchanou v madeiře a krátce povaříme. Polévku podáváme v šálcích a ozdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Kardinálská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!