Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Karí krevety:
50 g másla
| 1 svazek jarní cibulky
| 1 lžíce kari
| 25 g mouky
| 2,5 dl mléka
| 350 g vyloupaných krevet
| 1 paprika zelená
| 50 g mandlí oloupaných a nastrouhaných
| šťáva z 1/2 limetky
| muškátový květ
| pepř
| sůl
| 1 lžíce maizeny
| 2 lžíce vody
| 1,5 dl šlehačky
Postup přípravy receptu Karí krevety:
V kastrole rozehřejte máslo a na něm restujte cibuli do světle hněda. Přidejte karí a restujte dalsí 2-3 minuty až karí začne vonět. Přidejte mouku, restujte 2-3 minuty a zalejte mlékem. Zamíchejte. Vše přivedte do varu a do kastrolu přidejte papriku, mandle, limetkovou /citronovou šťávu/, muškátový květ, sůl a pepř. Zakryjte pokličkou a vařte slabým varem 10 minut. Do omáčky přidejte krevety, maizenu rozmíchanou ve vodě a vařte ještě 2-3 minuty. Nakonec do jídla vmíchejte smetanu.
Podávejte na lůžku z vařené rýže s měsíčky limetky/citronu.
Fotky receptu Karí krevety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!