Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.12. 2025
Dnes má svátek Miloslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karí krevety

fotka Karí krevety
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Karí krevety:

50 g másla  | 1 svazek jarní cibulky  | 1 lžíce kari  | 25 g mouky  | 2,5 dl mléka  | 350 g vyloupaných krevet  | 1 paprika zelená  | 50 g mandlí oloupaných a nastrouhaných  | šťáva z 1/2 limetky  |  muškátový květ  |  pepř  |  sůl  | 1 lžíce maizeny  | 2 lžíce vody  | 1,5 dl šlehačky

Postup přípravy receptu Karí krevety:

V kastrole rozehřejte máslo a na něm restujte cibuli do světle hněda. Přidejte karí a restujte dalsí 2-3 minuty až karí začne vonět. Přidejte mouku, restujte 2-3 minuty a zalejte mlékem. Zamíchejte. Vše přivedte do varu a do kastrolu přidejte papriku, mandle, limetkovou /citronovou šťávu/, muškátový květ, sůl a pepř. Zakryjte pokličkou a vařte slabým varem 10 minut. Do omáčky přidejte krevety, maizenu rozmíchanou ve vodě a vařte ještě 2-3 minuty. Nakonec do jídla vmíchejte smetanu.
Podávejte na lůžku z vařené rýže s měsíčky limetky/citronu.


Fotky receptu Karí krevety:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Karí krevety
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !