Postup přípravy receptu Karlovarská telecí kýta:
V telecí kýtě prožízneme ostrým nožem otvor na plnění. Na polovině dávky másla podusíme šunku pokrájenou na hranolky a rajče pokrájené na plátky, osolíme je, zalijeme vejcem a umícháme řidší nádivku. Naplníme ji do otvoru v masu, a otvor uzavřeme jehlou na závitky. Maso osolíme, vložíme do kastrolku na rozehřáté máslo, zhehka je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při pečení maso přeléváme šťávou, obracíme a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a povaříme. Maso pokrájíme na porce, podlijeme šťávou a podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.