Použité suroviny receptu Karotkový velikonoční beránek:
3 žloutky
| 125 g cukru
| 2 bílky
| 100 g karotky
| 1 lžička citron. kůry
| 2 lžíce citr. šťávy
| 125 g neloupaných mandlí strouhaných
| 100 g polohr. mouky
| 2 lžičky prdop
| špetka soli
| 50 g dýňových semínek
| 50 g bílé čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Karotkový velikonoční beránek:
Karotku jemně nastrouháme. V míse utřeme žloutky s cukrem na hladký krém, přidáme kůru a šťávu z citrónu. Prosejeme mouku, přidáme strouhané mandle, kypřící prášek a postupně vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí na tuhý sníh. Do těsta přidáme dýňová semínka. Do předehřáté trouby asi na 175°C vložíme plech, na který postavíme formu. Tu jsme řádně vymazali a vysypali strouhankou nebo strouhaným kokosem, naplnili připraveným těstem a přiklopili vymazanou a vysypanou druhou částí beránka. Pečeme asi 40 minut. Upečeného beránka necháme ve formě trochu zchladnout, opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Připravíme si polevu podle návodu na sáčku a ozdobíme dle fantasie.
Fotky receptu Karotkový velikonoční beránek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!