Vanilkový lusk rozpůlíme a vydlabeme dřeň. Obojí krátce povaříme v mléce s kouskem skořicové kůry. Sejmeme z plotny. V kovové míse ušleháme do pěny vejce, bílky a 80 g cukru. Do krému opatrně vmícháme vlažné mléko.Nádobu postavíme do vodní lázně a ručním šlehačem asi 15 min. šleháme do hustého, ale stále tekutého krému. Krémem naplníme čtyři dezertní misky, necháme trochu zchladnout a na 30 min. dáme do chladničky. Ze zbylého cukru a 125 ml vody uvaříme na mírném ohni karamelovou polevu, kterou nalijeme na vanilkový krém. Chladíme asi 30 min. Tip: Místo karamelové polevy můžeme podávat dezert s hruškami dušenými v červeném víně.
Fotky receptu Katalánský krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!