Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Kavkazská sekaná pečeně:
300 g mrazeného listového špenátu
| 2 starší housky
| 750 g brambor
| 50 g piniových oříšků
| 100 g fety (balkánského sýra)
| špetka mletého pepře
| 1,2 kg mletého jehněčího masa
| 2 vejce
| 2 lžičky hořčice
| 1/2 lžičky oregana
| 3 lžíce oleje
| trošku rozmarýnu
Postup přípravy receptu Kavkazská sekaná pečeně:
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Špenát rozmrazíme a housky namočíme do vody. Brambory omyjeme v osolené vodě asi 25 minut. Oříšky upražíme nasucho v pánvi. Okapaný špenát nahrubo nasekáme. Česnek prolisujeme, sýr rozdrobíme. Špenát promícháme s fetou, česnekem piniemi, osolíme a opepříme. Housky vymačkáme a vmícháme do mletého masa s vejci, hořčicí a oreganem. Osolíme a opepříme. 2/3 masa zformujeme do šišky, vymačkáme v ní žlábek anaplníme špenátovou směsí. Zakryjeme zbylým masem, uhladíme, vložíme do vymazané formy a pečeme asi 60 minut. Brambory oloupeme, papriky nakrájíme a smícháme s bramborami, olejem a rozmarýnem a solí a asi 30 minut před koncem pečení přidáme k masu. Dopečeme společně.
Fotky receptu Kavkazská sekaná pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!