Použité suroviny receptu Kávovo šlehačkové řezy s jahodami:
4 vejce
| 200 g cukru krupice
| 1 šlehačka
| 250 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| uvařená silná káva s 5 lžícemi rumu
| 2 šlehačky v prášku (Dr. Oetker)
| 2 zakysané smetany
| 2 vanilkové cukry
| madlové lupínky
Postup přípravy receptu Kávovo šlehačkové řezy s jahodami:
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošleháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pečeme při 175°C cca 20 min. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem.
Připravíme si krém.
Do ušlehané šlehačky (dle návodu) vmícháme zakysané smetany s cukrem. Natřeme na těsto a poklademe pruhy jahod. Mezi nimi necháme mezery na ozdobení šlehačkou. Na pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky a posypeme pruhy šlehačky.
Fotky receptu Kávovo šlehačkové řezy s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!