Vložil: | Renat |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Kečup:
4 kg rajčat
| 2 ks jablek
| 4 ks červené papriky
| 1 ks červené řepy
| 8 ks cibule
| 2 pol. lž. soli
| 2 pol.lž. mleté červené papriky
| 1 káv. lž. ml. skořice
| 1 káv.lž. ml. nového koření
| 1 káv. lž. ml. hřebíčku
| 1 káv. lž. pepře
| 5 ks bobkovýho listu
| 4 káv. lž. octu
| 60 dkg cukru
Postup přípravy receptu Kečup:
Zeleninu očistíme, rajčata rozpůlíme, dáme do hrnce, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřince, červenou papriku a řepu nakrájenou na kousky, celou cibuli. Přidáme sůl a koření a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, až je i červená řepa měkká. Do horkého přidáme ocet a cukr. Odstavíme a dáme vychladit. Vyděláme bobkový list a cibuli. Vše rozmixujeme a přepasírujeme. Plníme do připravených sklenic, zavíčkujeme. Sterilujeme při 85°C - 20min. Je to nejen výborný domácí kečup, ale i podklad pro rajskou omáčku či polévku.
Fotky receptu Kečup:
Fotky vložil: uschi3,Ježíšek,hlouskova,tvackova1