Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem:
1 velká cibule, nejlépe sladká s bílou slupkou
| 3 lžíce olivového oleje
| 4 středně velké mladé kedlubny
| sůl, kmín, cukr a ocet na dochucení
| 1 lžíce hladké mouky
| Na maso:
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 větší, nejlépe červená cibule
| 300 g tepelně upraveného uzeného masa
| 1 balení halušek
Postup přípravy receptu Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem:
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.
2. Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.
3. Halušky připravte podle návodu na obalu. V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.
Fotky receptu Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!