Postup přípravy receptu Kefírový chléb se slunečnicovými semínky:
Do vnitřní nádoby pekárny dáme kefír, vodu, olej, ocet, sůl, kmín, bramborovou kaši, mouky, droždí a cukr.
Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost, kůrku střední a pekárna pracuje za nás. Po prvním zvukovém signálu přidáme 1,5 hrsti slunečnicových semínek a necháme těsto dodělat.
Po posledním hlazení těsta jej pomocí stěrky roztáhneme rovnoměrně po nádobě, potřeme vlažnou vodou a posypeme slunečnicovými semínky.
Když je upečeno, vyjmeme nádobu a necháme asi 10 až 15 minut chladnout. Pak chléb vyklopíme a dáme na mřížku úplně vychladnout.
Kefírový chléb se slunečnicovými semínky mažeme podle vlastní chuti.