Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 15.06. 2025
Dnes má svátek Vít
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Klasická třená bábovka

fotka Klasická třená bábovka
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Klasická třená bábovka:

5 ks žloutek  | 200 g moučkový cukr  | 2 pl vody  | 1 ks vanilkový cukr  | 300 g mouka  | 1 ks prášek do pečiva  | 150 ml olej  | 5 ks bílků  | 200 g rozinek

Postup přípravy receptu Klasická třená bábovka:

Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta a nakonec opatrně přidáme rozinky. Těsto vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190°C po dobu 40-50 min.



Po upečení necháme třenou bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.


Fotky receptu Klasická třená bábovka:

Klasická třená bábovka
Klasická třená bábovka
Klasická třená bábovka
Klasická třená bábovka
Fotky vložil: hlouskova 
Hodnocení receptu Klasická třená bábovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !