Postup přípravy receptu Klasický pomalu vařený drůbeží vývar:
1. Troubu předehřejte na 200 C. Maso nakrájejte na kousky, poté je důkladně operte pod tekoucí studenou vodou. Cibuli a mrkev oloupejte a pokrájejte na větší kousky.
2. Maso naskládejte do pekáčku a vložte na 25 min. do trouby.
3. Opečené maso přendejte do velkého hrnce. Zvlášť přiveďte k varu 1/2 litru vody a nalijte ji do použitého pekáčku. Potom přilijte tolik vody, aby všechno maso bylo potopené.
4. Obsah hrnce přiveďte pomalu k varu. Po 5 min. mírného varu seberte lžíci z hladiny co nejvíc pěny, která se objevila. Přidejte očištěnou zeleninu, neloupené stroužky česneku, pepř a bylinky. Vařte stejným způsobem, nezakryté, další 2, nebo 3 hodiny.
5. Chcete- li mít vývar opravdu čirý nehýbejte s hrncem a ani nepromichavejte jeho obsah, pouze naběračkou odebírejte vývar a přes jemný cedník ho lijte do vhodné nádoby. Až to dál nepůjde, opatrně vyndejte zeleninu a maso a zbývajcí tekutinu nechte 5 min. v klidu stát.
6. Vývar nechte pozvolna vychladnout, a uložte do chladničky nebo do mrazáku.