Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![5.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobásky s fazolemi:
1 lžíci rostlinného oleje
| 500 g kvalitních klobás
| 1 malou nasekanou cibuli
| 3 mrkve, nakrájené na silná kolečka
| 4 celerové řapíky, opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy (lístky pokrájejte najemno)
| 400 g sterilovaných fazolí, slitých a propláchnutých vodou
| 400 ml kuřecího či zeleninového vývaru
| sůl
| pepř
| hrst nasekané čerstvé petržele
| 1–2 lžíce dijonské hořčice
Postup přípravy receptu Klobásky s fazolemi:
V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z klobás vytlačte kousky směsi, nebo je nakrájejte na dílky. Vsypte do pánve a za občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.
Přidejte cibulku, mrkev a celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.
Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete.
Fotky receptu Klobásky s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!