Použité suroviny receptu Klokaní ragú s červeným zelím:
600 g klokaní maso z kýty
| 600 g červené zelí
| 250 ml červené víno
| 3 ks cibule
| 1 ks citrón
| 2 lžíce rajčatový protlak
| 3 ks bobkový list
| 6 ks hřebíček celý
| 1 lžička mleté nové koření
| 1 lžička mletá sladká paprika
| sůl
| olej
| 200 ml zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Klokaní ragú s červeným zelím:
Klokaní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme ze všech stran a posypeme paprikou. Zalijeme polovinou vína, přidáme oloupanou, na slabá půlkolečka nakrájenou cibuli, všechno koření, rajčatový protlak a vše dobře promícháme.
Necháme dusit za občasného míchání a mezitím si v jiném hrnci povaříme v osolené vodě zelí, které jsme si pokrájeli na větší nudličky. Asi po patnácti minutách zelí scedíme a přidáme k masu, dolijeme zbytek vína a dusíme asi 30 minut až bude maso měkké. Hotové klokaní ragú rozdělíme na talíře a přelijeme zakysanou smetanou.
Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opečené brambory.
Fotky receptu Klokaní ragú s červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!