Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 22.02. 2025
Dnes má svátek Petr
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Klonda

fotka Klonda
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Klonda:

2 lžíce hl. mouky  | 500 ml mléka  | 2 větší brambory  | 2,5 l vody  | 1 vejce  | 2 lžíce krup  | 1/3 hrnku studené vody  | 1 kelímek smetany  | 1 sklenka naložených hub v kyselém nálevu  | 1 lžíce másla  |  ocet  |  sůl  |  pepř  |  kopr

Postup přípravy receptu Klonda:

Do části osolené vody dáme kroupy a vaříme. Po 5-ti minutách přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Poté přidáme zbytek vody (asi 3/4 hrnce), mléko a přivedeme k varu.
Do hrnku nalijeme asi 1/3 vody a 2 - 3 lžíce mouky (podle požadované hustoty) a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Nalijeme do polévky, nemusíme tam přidávat vše, záleží, jak hodně chceme mít polévku hustou. Přidáme smetanu a necháme projít 3 - 5 minut varem.
Po zavaření mouky nalijeme do polévky skleničku kyselých hub (dávám přesnídávkovou sklenku) a přidáme nasekaný kopr.
Nakonec do vařící polévky rozkvedláme vejce, přidáme podle chuti po lžících ocet a sůl. Když sundáme polévku z plotny, můžeme pro zjemnění rozpustit lžíci másla.


Fotky receptu Klonda:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Klonda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !