Postup přípravy receptu Kmínová:
Do většího hrnce vložíme 3 lžíce oleje, necháme rozehřát. Přidáme 2-´3 lžíce hladké mouky, aby se to dalo míchat a necháme zhnědnout do světle hněda, když je jíška světle hnědá, zalijeme 1-2 l vody (podle potřeby). Zamícháme a přidáme kmín se solí a stroužek prolisovaného česneku. Přidáme vodu a sůl dle chuti každé kuchařky a necháme 10 min. povařit, poté scedíme, aby nám nezůstal v polévce žádný kmín a dáme vývar opět na plotnu. Zatím, co se polévka pozvolna vaří, do hrnečku si rozklepneme vajíčko, které nesmíme v hrnečku kvrdlat, ale jen lehce promíchat a když se polévka mírně vaří, tak tam přidáme rozbité vajíčko a pořádně rozkvrdláme až v polévce. Necháme zhruba 10 min. vařit a přidáme vodu a sůl podle chuti, poté je hotovo.