Vložil: | radio11 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Knedlíčky z hovězího masa s omáčkou a rýží:
400 g hovězí kýty
| 1 houska
| petrželka
| bazalka
| 1 cibule
| omáčka
| 200 ml zakys, smetany
| 1 lžíce hl. mouky
| sůl, pepř, kari koření
| vývar, olej
| vařená rýže
Postup přípravy receptu Knedlíčky z hovězího masa s omáčkou a rýží:
Hovězí maso se lžící vody umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Housku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Bazalku a petrželku usekáme najemno. Zakysanou smetanu promícháme s moukou.
Na oleji zpěníme cibulku a vmícháme ji do umletého masa. Přidáme rozmělněnou housku, bylinky, sůl, pepř a kari koření. Vše prohněteme ve směs, ze které tvoříme mokrýma rukama malé kuličky.
Na oleji osmažíme masové kuličky dozlatova, potom je vyjmeme a uchováme na teple.
Do výpeku vlijeme asi 1 dl vývaru, přivedeme k varu a vmícháme zakysanou smetanu s moukou. Přidáme kávovou lžičku kari koření, usekanou bazalku a za stálého šlehání 2 minuty povaříme.
Knedlíčky z mletého hovězího masa v omáčce prohřejeme a podáváme s vařenou rýží.
Fotky receptu Knedlíčky z hovězího masa s omáčkou a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!