Postup přípravy receptu Knedlíčky z mletého masa v rajčatové omáčce :
Mleté maso promícháme s vejcem, drobně nakrájenou cibulí, asi dvěma lžícemi strouhanky, dvěma lžícemi vody, pepřem a solí, rozdělíme na kousky a utvoříme menší knedlíčky. Vložíme je do vařícího vývaru (mají být jen potopeny) a vaříme 10 minut. Knedlíčky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Připravíme omáčku:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (použijeme i od vaření knedlíčků), rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme rajčatový protlak (kečup), bobkový list a vaříme asi 10 minut. Pak omáčku osladíme, okyselíme, osolíme a vložíme knedlíčky. Vše ještě chvilku podusíme a bobkový list vyjmeme.