Postup přípravy receptu Koblihy s čokoládovou náplní:
V menším množství vlažného mléka rozmíchejte droždí, přidejte 2 lžíce mouky, lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít. Do mísy nasypte mouku, přilijte zbytek vlažného mléka, připravený kvásek, žloutky, rozpuštěný vlahý tuk, rum, citronovou kůru a sůl a vařečkou propracujte na hladké těsto, na kterém se tvoří bubliny. Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout. Po půl hodině je promíchejte a nechte dokynout. Těsto vyválejte na plát silný asi 2 cm a vykrájejte z něj kruhy o průměru 6 cm. Na polovinu položte kousek čokolády, překryjte dalším kolečkem a sbalte, narovnejte na pomoučněný tác a zakryté nechte 20 minut kynout. Pak koblížky pomalu smažte v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení nechte krátce na papírové utěrce vsáknout tuk a potom je obalte v cukru.
Fotky receptu Koblihy s čokoládovou náplní:
Fotky vložil: Mangovka,Natural,MichelePrg,meluzína