Postup přípravy receptu Kokosovo-arašídový dezert:
Do kastrolu nasypeme cukr, zalijeme jednou lžící vody a cukr necháme zkaramelizovat. Karamel vlijeme do 4 malých formiček a necháme ztuhnout.
Plátky želatiny namočíme ve studené vodě, mokré je vložíme do malého kastrolu a na slabém ohni zvolna rozpouštíme. Želatinu přiléváme tenkým pramínkem do kokosového krému. 1/3 krému odebereme a smícháme s arašídovým máslem.
Kokosový a arašídový krém postupně navrstvíme na karamel do formiček. Formičky uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky a necháme ztuhnout.
Mátu opereme, osušíme a otrháme lístky. Ztuhlý krém vyklopíme. Abychom ho vyklopili bez problémů, ponoříme misky krátce do horké vody. Dezert podáváme ozdobený mátou, kokosovými lupínky, případně pokapeme několika kapkami karamelu.
Fotky receptu Kokosovo-arašídový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!