Použité suroviny receptu Kokosovo-jahodový moučník:
3 vejce
| 1 vanilk. cukr
| 25 g solamylu
| 6 lžic pomeranč. likéru
| 75 g polohr. mouky
| 2 lžíce cukru
| 4 plátky želatiny
| 2 lžíce kakaa
| 750 ml šlehačky
| 150 g kokosu
| 650 g jahod
| 100 g cukru moučka
| 1 prdop
Postup přípravy receptu Kokosovo-jahodový moučník:
Troubu rozehřejeme. Oddělíme žloutky a bílky. Ze žloutků, 2 lžic vody, vanilkového cukru a cukru ušleháme krém. Smícháme mouku, škrobovou moučku, kakaový a kypřící prášek. Směs prosejeme na krém a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.
Těstem naplníme dortovou formu vyloženou papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut. Korpus přepůlíme na dva pláty. Oba pláty pokapeme likérem. Spodní plát ohradíme dortovým prstencem.
Dáme nabobtnat želatinu. Kokos lehce opražíme na suché pánvi. Jahody opláchneme, 16 plodů necháme na ozdobení, zbytek rozpůlíme.
Ušleháme 500 ml smetany, cukr a vanilkový cukr. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. Postupně přimícháme 2 lžíce šlehačky a potom vše vmícháme do zbylé šlehačky. Přidáme 75g kokosu.
Polovinou šlehačky potřeme spodní plát. Na ni rozložíme půlené jahody zakryjeme zbývající šlehačkou a přiložíme hodní plát. Chladíme 3 hodiny.
Na ozdobení ušleháme zbylou smetanu. Moučník potřeme 2/3 šlehačky a posypeme zbývajícím strouhaným kokosem. Dozdobíme šlehačkou a celými jahodami a pocukrujeme.
Fotky receptu Kokosovo-jahodový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!