Postup přípravy receptu Kokosový jablečník:
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh. Nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme do růžova při 200°C.
Jablka oloupeme, rozkrájíme na kousky a podusíme s cukrem, skořicí a 4 lžícemi meruňkového džemu. V troše vody rozmícháme pudink a vlijeme do jablečné hmoty. Promícháme, asi 2 minuty povaříme a nakonec vmícháme rum. Necháme vychladit.
Do kastrolu dáme mléko, přidáme kokos a cukr a vaříme, dokud se mléko nevyvaří. Pozor, ať se kokos nepřipálí! Po vychlazení smícháme se zakysanou smetanou a ušlehanou šlehačkou. Piškot pokapeme rumem, potřeme meruňkovým džemem, jablečnou směsí, na to kokosovou a posypeme skořicí.