Postup přípravy receptu Koktejl z kuřecích jater:
Kuřecí játra očistíme a na chvíli vložíme do vařící osolené vody. Potom vyjmeme, zchladíme studenou vodou, větší kousky odložíme a zbytek přepasírujeme přes síto. Do nádoby z nerezu nalijeme majonézu, přepasírovaná játra, čerstvě ušlehanou šlehačku, jemně nakrájenou petržel a estragon. Ochutíme citrónem, cukrem a drceným pepřem, šleháme šlehačem dohladka a přitom přidáváme worchesterovou omáčku, kečup a víno.
Hotovou omáčku uložíme do ledničky. Deset koktejlových pohárů nebo skleniček na šampaňské vyložíme nakrájenými listy hlávkového salátu, na něj klademe na kostičky nakrájená jablka a kousky kuřecích jater. Potom všechno zalijeme vychlazenou omáčkou, posypeme trochou estragonu, ozdobíme vařenými vejci a kolečky citrónu.