Postup přípravy receptu Koláč s hroznovým vínem:
Do mísy prosijeme mouku, přidáme nakrájené změklé máslo, jeden vanilkový cukr, moučkový cukr a dva žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme do chladničky odležet. Z mléka, zbylých dvou žloutků, pudinkového prášku a druhého vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Víno umyjeme, necháme okapat a kuličky otrháme. Podle návodu si připravíme želatinu. Z těsta vyválíme plát, který dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dno propícháme vidličkou, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia a předpečeme přibližně 8-10 minut. Předpečený korpus vyjmeme z trouby a necháme trochu vychladnout. Na povrch těsta rozetřeme uvařený vanilkový pudink a na něj střídavě naskládáme kuličky světlého a modrého hroznového vína tak, aby vytvořily šachovnici. Na kuličky vína rozetřeme tenkou vrstvu připravené dortové želatiny a dáme na chladné místo, aby ztuhla.