Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koláč s kysanou smetanou a švestkami

fotka Koláč s kysanou smetanou a švestkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Koláč s kysanou smetanou a švestkami:

300 g lístkového těsta  | 500 g švestek  | 100 g zakysané smetany  | 150 ml smetany  | 4 lžíce cukru  | 4 vejce  | půl lžičky skořice  | 1 žloutek  | 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu Koláč s kysanou smetanou a švestkami:

Těsto vyválíme. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vymastíme formu. Vyložíme ji těstem, okraje povytáhneme. Tam kde přesahují přes okraj formy, tam těsto seřízneme. Na těsto vyrovnáme švestky. Kysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou a s cukrem. Rozšleháme v ní celá vejce a ochutíme skořicí. Krémem přelijeme ovoce. Koláč dáme do trouby a pečeme 30 minut. Rozkvedláme žloutek a zhruba v polovině pečení jím potřeme přečnívající okraje těsta. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Koláč s kysanou smetanou a švestkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč s kysanou smetanou a švestkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !