Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 20.04. 2025
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Koláč s podmáslím a směsí ovoce

fotka Koláč s podmáslím a směsí ovoce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :

150 g cukru  | 150 g másla  | 3 ks vejce  | 3 lžíce mléka  |  sůl  | 1 sáček vanilkového cukru  | 150 g polohrubé mouky  | 2 lžičky prášku do pečiva  | 1 ks limetka  | 8 plátků bílé želatiny  | 500 ml podmáslí  | 80 g moučkového cukru  | 200 ml smetany ke šlehání  | 750 g směsi ovoce (např. jahod, borůvek, rybízu, malin, ostružin)  |  strouhanka a tuk do formy

Postup přípravy receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :

Změklé máslo, cukr, špetku soli a vanilkový cukr vyšleháme metlami do jemného krému, potom postupně zašleháme i všechna vejce. Mouku s 2 lžičkami prášku do pečiva prošijeme na vaječný krém. Opatrně promícháme za pomalého přilévání 3 lžic mléka. Těsto vymícháme dohladka.
Plech (26 x 31 cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na plech rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě při nižšíteplotě 15-20 minut. Nastrouháme kůru limetky, pak ji rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Korpus vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Želatinu namočíme. Limetkovou šťávu a kůru smícháme s moučkovým cukrem a podmáslím. Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinu rozpustíme a spojíme s podmáslím (nejdříve s troškou, pak se zbylým). Když směs začne želírovat, vmícháme šlehačku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladu.
Jahody rozkrájíme, rybíz otrháme od stonků, další plody přebereme. Ovoce rozdělíme na téměř ztuhlý krém a koláč uložíme ještě nejméně na 3 hodiny do chladničky.


Fotky receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka