Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :
150 g cukru
| 150 g másla
| 3 ks vejce
| 3 lžíce mléka
| sůl
| 1 sáček vanilkového cukru
| 150 g polohrubé mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 1 ks limetka
| 8 plátků bílé želatiny
| 500 ml podmáslí
| 80 g moučkového cukru
| 200 ml smetany ke šlehání
| 750 g směsi ovoce (např. jahod, borůvek, rybízu, malin, ostružin)
| strouhanka a tuk do formy
Postup přípravy receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :
Změklé máslo, cukr, špetku soli a vanilkový cukr vyšleháme metlami do jemného krému, potom postupně zašleháme i všechna vejce. Mouku s 2 lžičkami prášku do pečiva prošijeme na vaječný krém. Opatrně promícháme za pomalého přilévání 3 lžic mléka. Těsto vymícháme dohladka.
Plech (26 x 31 cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na plech rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě při nižšíteplotě 15-20 minut. Nastrouháme kůru limetky, pak ji rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Korpus vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Želatinu namočíme. Limetkovou šťávu a kůru smícháme s moučkovým cukrem a podmáslím. Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinu rozpustíme a spojíme s podmáslím (nejdříve s troškou, pak se zbylým). Když směs začne želírovat, vmícháme šlehačku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladu.
Jahody rozkrájíme, rybíz otrháme od stonků, další plody přebereme. Ovoce rozdělíme na téměř ztuhlý krém a koláč uložíme ještě nejméně na 3 hodiny do chladničky.
Fotky receptu Koláč s podmáslím a směsí ovoce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!