Použité suroviny receptu Koláč z hrozny a kozím sýrem:
280 g listového těsta
| 150 g nasekaných jader vlašských ořechů
| 500 g hroznů bílého vína bez jader
| 200 g tvrdého kozího sýra
| 400 g husté zakysané smetany
| 6 vajec
| sůl
| muškátový oříšek
| drcený pepř
Postup přípravy receptu Koláč z hrozny a kozím sýrem:
Plátky listového těsta necháme rozmrazit, vyložíme jimi vymazanou rozvírací zapékací formu a zvedneme okraje. Na korpus rozložíme jádra vlašských ořechů a omyté a obrané kuličky vinných hroznů. Troubu předehřejeme na 200 °C, kozí sýr zbavíme kůry, nahrubo ho nastrouháme a rozmícháme s hustou zakysanou smetanou a vejci. Vaječnou směs výrazně osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a nalijeme na koláč. Pečeme v troubě cca 50 minut. Hotové můžeme ozdobit vlašskými ořechy, hroznovým vínem nebo sýrem.
Fotky receptu Koláč z hrozny a kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!