50 g máslo na potření
| 1 špetka sůl
| 70 g tuk
| 500 g hladká mouka
| 50 g cukr
| 1 ks vejce
| 20 g droždí
| Náplň:
| 500 g cukrové řepy
| 100 g mletého máku
| na špičku nože mletého hřebíčku a mleté skořice
| 1/8 l vody
Postup přípravy receptu Kolínské řepánky:
Zaděláme vláčné těsto jako na vdolky a necháme je vykynout. Řepu jemně nastrouháme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Přidáme umletý mák a společně ještě asi 10 minut podusíme. Náplň musí být hodně hustá. Hotovou náplň okořeníme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky, naplníme je nádivkou a upravíme z nich malé bochánky. Na pomaštěném plechu je necháme vykynout, potřeme je rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je upečme dočervena.