Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kompot z jeřabin:
Na sklenici 0,7 l:
| 3 lžíce cukru krystal
| 1 ks hřebíčku
| 1 ks skořice
| nebo:
| 1 l vody
| 30-35 g cukru krystal
| 1 kyselina citrónová
| 2 kg jeřabin
Postup přípravy receptu Kompot z jeřabin:
Přebrané a omyté jeřabiny setřeseme do sklenic, vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička). Po naplnění sklenic zasypeme jeřabiny cukrem, doplníme sklenice o koření a zalijeme vlažnou vodou. Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
Fotky receptu Kompot z jeřabin:
Fotky vložil: LI0NESS,Aksuna