Použité suroviny receptu Kompot z plodů černého bezu:
500 g a více zralé bezinky
| dle chuti: sladidlo nebo cukr
| dle chuti: mletá skořice
| dle potřeby: voda
Postup přípravy receptu Kompot z plodů černého bezu:
Zralé bezinky natrháme i se stopkami, důkladně je opláchneme vodou a necháme okapat. Pomocí vidličky otrháme kuličky ze stopek. Kuličky nasypeme do skleniček od výživy, pořádně setřeseme (plníme je asi 3/4 cm pod okraj). Do každé skleničky dáme 2 kolečka sladidla, na špičku nože mleté skořice a zalijeme vodou až je všechno potopeno. Uzavřeme víčkem a sterilujeme 15 minut na 75 °C.
Fotky receptu Kompot z plodů černého bezu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!