Postup přípravy receptu Kořeněná brokolice:
1. Nožem odkrájejte růžičky brokolice od tlusté části stonku. Nevysušené ani nijak narušené části stonku překrojte po celé délce napůl a pak ještě pokračujte příčnými řezy, abyste dostali přibližně centimetrové půlměsíce
2. Přiveďte k varu větší množství vody, zruba 3 l. Až se voda začne vařit, osolte ji lžičkou soli, Přidejte nejdříve pokrájené stonky a samotné je vařte 3 min. Teprve pak zavařte i růžičky a pokračujte ve varu další 3 min.
3. Zatímco se brokolice vaří, připravte si jogurtovou zalivku. Z feferonky odřízněte vršek se stopkou a rozkrojte ji po délce. Nožem vyškrábněte semínka a bílou část dužniny a zahoďte je. Očistěnou dužninu nakrájejte na drobno. Petrželku nakrájejte najemno. V malé misce smíchejte jogurt s prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou, feferonkou a špetkou soli.
4. Sceďte uvařenou brokolici a ihned ji krátce, ale nemilosrdně propláchněte studenou vodou. Rozdělte na talíře, přelijte ochuceným jogurtem a podávejte teplé.