Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kořeněné makrely

fotka Kořeněné makrely
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kořeněné makrely:

1-3 makrely  | 1 malá mrkev  | 1 cibu­le  | 1 stroužek česneku  | dle potřeby: olej  | dle chuti: sůl  | dle chuti: tymián  | 1 bobkový list  | dle chuti: mletý pepř  | 2 lžíce rajčatového ke­čupu  | 1 sklenka bílého ví­na  | dle chuti: citrónová šťáva  | dle potřeby: vývar  | dle chuti: petržel­ka  | dle potřeby: kousek citrónu

Postup přípravy receptu Kořeněné makrely:

Makrely necháme čás­tečně rozmrazit, dočistíme a nakrájíme na příčné ře­zy. Mrkev a cibuli velmi jemně nakrájíme, zpění­me na oleji, pak přidáme česnek nakrájený na ten­ké plátky, připravené mak­rely, sůl, koření, kečup, trochu vína a dusíme nebo pečeme. Po chvilce přidáme zbytek vína, citrónovou šťávu, podle potřeby trochu vý­varu a dusíme (nebo pečeme), až makrely změknou.
Před dohotovením přidáme jem­ně usekanou petrželku. Podáváme s brambory s dílky citrónu a se zeleni­novým salátem. Můžeme je také podá­vat studené s pečivem.


Fotky receptu Kořeněné makrely:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kořeněné makrely
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !