Použité suroviny receptu Kořeněné smetanové kostky:
na ozdobu:
| 75 g sekané mandle
| poleva:
| 175 g cukr moučka
| 1 ks bílek
| těsto:
| 75 g kandovaná pomerančová kůra
| 150 g zakysaná smetana
| 3 ks vejce
| 1/2 lžičky muškátový květ
| 1/2 lžičky kardamon
| 1/2 lžičky tlučený hřebíček
| 150 g hladká mouka
| 1/2 lžičky koriandr
| 1 špetka sůl
| 350 g cukr moučka
| 100 g máslo
| 1 lžíce nastrouhaná pomerančová kůra
| 1/2 lžičky mletá skořice
| 1 lžička prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Kořeněné smetanové kostky:
Odebereme lžíci másla, kterou vymažeme vyšší plech. Mandle nasekáme a polovinou vysypeme vymazaný plech.
Mouku prosejeme a smícháme s veškerým kořením, kypřícím práškem a kůrou. Do mouky přidáme vejce, máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme na připravený plech.
Těsto pečeme přibližně 20 minut při 175°C.
Hotový smetanový moučník rozkrájíme na kostky asi 5 x 5 cm.
Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým na kořeněných smetanových kostkách vytvoříme mřížku. Nakonec je posypeme zbylými mandlemi.
Fotky receptu Kořeněné smetanové kostky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!