Vložil: | Sixtinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněný hruškový kompot:
2,5 kg pevných, ale zralých hrušek
| 1 l vody
| 200 g cukru
| 1 dl rumu
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 lžičku kyseliny citronové
| 1 lžičku celého hřebíčku
| kousek celé skořice (asi 5 cm )
| kousek čerstvého nebo sušeného zázvoru
Postup přípravy receptu Kořeněný hruškový kompot:
Do mísy nalijeme vodu a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřince a tuhé části u stopky a přidáme poloviny ihned vkládáme do kyselé lázně, aby nezhnědly. Jeden litr vody smícháme s oběma druhy cukru a kořením a cukerný nálev svaříme. Hrušky naskládáme do čistých sklenic řeznou stranou dolů a přes sítko je zalijeme teplým nálevem. Do každé sklenice přidáme 1 lžičku rumu a sklenice ihned uzavřeme. kompot sterilizujeme 20 minut při teplotě asi 85 C podle tvrdosti ovoce.
Fotky receptu Kořeněný hruškový kompot:
Fotky vložil: tvackova1,VendaD,hlouskova,vilka,Natural,LI0NESS,filipi