5 kg ne uplně zralých jablek, vykrájených, omytých a nakrájených na kusy
| 600 g krupicového cukru
| skořice
| hřebíček a badyán
Postup přípravy receptu Kořeněný jablkový rosol:
1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky, upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace), a nechte vykapat do hrnce.
2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.
Fotky receptu Kořeněný jablkový rosol:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!