4 porce kapra
| půl citrónu
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: tymián a nať petrželky
| dle chuti: olej
| 1 dl bílého vína
| 20 g másla
| 5-6 lžic smetany
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kořeněný kapr na víně:
Porce kapra pokapeme šťávou z půlky citrónu a necháme chvíli odležet. Než se kapr odleží, tak si připravíme: Usekáme nať petrželky. Očistíme cibuli a česnek a nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji na pánvi. K cibulce s česnekem přidáme tymián a nať petrželky, krátce osmahneme a odstavíme. Osolíme odleželé porce kapra a přeložíme do pekáče.
Přelijeme osmahnutou cibulkou s kořením a podlijeme vínem a na povrch porcí dáme máslo. Pečeme přikryté při 180 stuních. Po upečení vyjmeme maso, do šťávy přidáme smetanu a necháme přejít varem. Okolo porcí na talíři nalejeme šťávu.
Fotky receptu Kořeněný kapr na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!